Vandaag had Fleur sportdag… dat wordt gehouden bij de Groene Ster hier in 7bergen en we waren alle3 (Fleur, Stan en ik) al helemaal klaar om die kant uit te gaan en zaten lekker te ontbijten voor de tv (Samson & Gert) toen ik van Joyce een smsje kreeg dat Fleur met haar kon meerijden,als ze dat wilde… En dat wilde mevrouw wel natuurlijk… ik zou dr op komen halen en als ik er niet stond uitgelegd hoe ze dan zou moeten lopen, want via die weg zou ik haar dan wel tegenkomen… Maar ik kwam haar smiddags dus niet tegen… Kwam bij het sportpark aan en kon dr niet eens vinden… aaahhhh ze zou toch niet anders gelopen zijn… nee, dat zou ze niet doen, daar was ik van overtuigd, maar niemand had dr nog gezien… ships… waar o waar was ze nou?? Na wat zoeken en heen en weer lopen nog maar een keer aan een moeder gevraagd en die zei ‘daar loopt ze toch’… heb ik een bril op mijn neus, zeg ik doodleuk ‘nee joh, dat is ze niet’… bleek ze het wel te zijn… ze kwam rennend naar me toe… huilen… niet normaal meer… ze zei wat, waaruit ik opmaakte dat ze zei ‘ik gleed uit’, maar dat zei ze dus niet… want ik vroeg, waar heb je pijn dan, waar ben je op uitgegleden… gillen joh ‘IK ben NIET uitgegleden… HET IS UIT… Tim heeft het uitgemaakt’… en dan ben ik nuchter ‘ach joh, maak je niet zo druk… geen hand vol maar een land vol’ … nog harder brullen… tja… ik herhaalde bij haar alleen maar, wat ons pap ook tegen mij zei, toen mijn ‘lagere school vriendje’ het uitmaakte… maar dat viel bij Fleur niet goed… Tim had het niet uitgemaakt, zij had het niet uitgemaakt, maar een ander meisje uit hun klas had gevraagd aan Tim ‘is het uit tussen jouw en Fleur’ en hij had dus ‘ja’ gezegd… maar hij had het er ook moeilijk mee, dat bleek wel toen hij rond 4 uur aan de deur kwam om te vragen ‘mag ik Fleur even zien’ hihihi… we hebben hem maar naar de speeltuin gestuurd, waar ze naartoe was en bleek dat hij een brief voor haar had geschreven en ze kwam dolgelukkig weer thuis… Het is weer aan… vind een lachend gezicht bij Fleur toch wel leuker, dan een betraand gezicht hoor… maar wist niet dat een kind van 8 ook zo’n liefdesverdriet kon hebben… wat luduvudu al niet met een kind kan doen… pfffff…

Knuffels


18 Responses to “luduvudu”

  1. Jeanette Says:

    ach goshie, zo’n antwoord tegen dat kind ๐Ÿ˜‰
    tuurlijk was ze ontroostbaar, kan me dat wel heel goed indenken.

    En ook al zijn ze die dag verdrietig, meestal is t wel zo dat t een dag later nix schelen kan omdat het volgende vriendje dan al om de hoek klaar staat, bij wijze van.
    Wel leuk voor Fleur dat t toch is goed gekomen.
    Hier had de middelste vanaf groep 1 tm groep 8 t zelfde vriendje.
    Nogal een ventje wat goed lag bij de meisjes en die meisjes dus ook geregeld tegen de middelste zeiden dat ze hem graag af wilden pakken.
    Middelste is niet op dr mondje gevallen dus die katte dan wel terug en tis 8jr lang aangebleven.
    Op t moment dat we verhuisden is hij hier nog 1x geweest en toen was t “over”.
    Ze spreken elkaar nog op hyves en msn maar aan is het niet meer.

    Weet nog wel met de oudste, die had ook 3jr lang t zelfde vriendje, tot ze eens hoorde, dat als je verkering had (en ja tuurlijk had ze dat! 6jr waren ze hihi) je wel moet zoenen.
    Toen besloten ze dat ze geen verkering meer hadden, want zoenen was vies!!!!!
    *proest*

  2. SevenHillsAngel Says:

    whaaaaa… Fleur heeft sinds groep 3 ‘verkering’, ze zit nu in groep 5, dus dat zou dan nog ruim 3 of 4 jaar duren… pfffff…
    oooh zoenen, dat doet Fleur ook niet, vindt ze net als bij jou de oudste ook vies, maar kusje op de wang krijgt ze standaard… als ze op school aankomt en als ze weer naar huis gaat hihihii…

    liefs & knuffels
    ps. tja, is toch zo… geen hand vol maar een land vol… en ik heb heel wat leuke jochies van dr leeftijd gezien hoor hahahaha

  3. Jeanette Says:

    ja het is wel zo, maar ik denk dat jij het ook niet leuk vond dat je paps dat toen zei, en het is toch ook geen leuk gezegde? Wat heb je daar nou aan? Ik werd er ook altijd boos om hoor, vandaar dat ik je dochter wel begrijpen kan *steekt nu tong uit*
    Tuurlijk zijn er leuke jochies, maar als Fleur die nu (nog) niet wilt, who cares?
    Als t nou een pestjong is die altijd t bloed onder je nagels vandaan haalt
    en alleen maar kattekwaad uithaalt enzo……oke

    Ben reuze benieuwd waar Fleur later “als-ze-groot-is”, mee thuis komt hihi

  4. SevenHillsAngel Says:

    dat weet ik dus niet meer of ik dat leuk vond of niet…

    nou dat vragen wij ons ook af, waar ze later mee thuis komt… hoop alleen dat ik dan niet zo ben als mijn ouders, door dat joch al die ‘bekende’ vragen te stellen…

  5. Jeanette Says:

    whahaha nee dat is wel heel erg ๐Ÿ™‚
    ook mijn ouders (nouja vader vooral) was erg benieuwd of ik wel een goeie partij had
    pffffft
    Tuurlijk ben je benieuwd naar wat de partner van je kind doet, maar een vuurdoop hoeven ze niet te hebben toch? hihihi
    (tis wel jammer dat mn oudste al jaren dezelfde vriend heeft die niet zo erg in de smaak is gevallen bij ons…….ben ook heel benieuwd hoe dat samenwonen binnenkort gaat met die 2 *grijns*)

  6. SevenHillsAngel Says:

    Bij mij thuis was het net zo… moest wel lachen toen mijn moeder vroeg wat Helmut’s ouders deden en ze de reactie hoorde… ‘mijn vader is met vut en mijn moeder is altijd thuis geweest en past af en toe op de kleinkinderen’ … Papa wist al, dat Helmut’s ouders ouder waren dan zij waren, maar m’n moeder dus nog niet hahaha…

    Hoop dat het goed blijft gaan tussen je oudste en dr vriend!!! Wel balen, dat hij niet bij jullie in de smaak viel, maar ja…das de ellende als ouder zijnde hรƒยจ, je kunt ze niet voor de kids uitzoeken…

  7. Jeanette Says:

    hahah ja zo was mijn schoonm(l)oeder ook. Toen die hoorde dat mijn moeder huisvrouw was en mijn vader met pensioen stond ze me achterlijk aan te kijken. Toen ze eenmaal hoorde dat ze zelf maar 5jr ouder is dan mijn oudste broer dacht ze dat ik loog ๐Ÿ™
    (nou strookt dat hele mens niet hoor, kan t er niet voor niets niet mee opschieten).

    En die vriend van mijn dochter is n verhaal apart. Enigs kind, tot in zn botten verwend.
    Zelfs zo erg dat toen in mei mijn ouders 65-jr getrouwd waren, hij mijn oudste zo ver heeft gekregen niet te gaan want hij wilde niet, dus of zij dan bij hem wilde blijven……

    ik heb m dan ook al die maanden niet meer gezien of gesproken, pas na t overlijden van mijn vader heb ik m weer gesproken.
    Snappie dat ik m niet zo zie zitten?
    Ze gaan ook daar wonen in t dorp waar hij met zn ouders woont, want t liefst woont hij achterin de tuin bij zn ouders, maar dat zag mijn oudste niet zitten.
    Zij heeft hier haar werk, moet ze dus tzt op gaan geven en ander werk zoeken, hij werkt op t vliegveld waardoor hij overal zou kunnen wonen…….nee dus niet hier, want dan woont ie er dichterbij maar hier zijn manlief en ik he, en niet zijn mammie en pappie (ohja en tis nog zo dat zn vader afgekeurd was en toch moest gaan werken, toen is zijn vader t zelfde werk gaan doen als zijn zoon waardoor ze nu dagelijks (zelfde werktijden) nog meer samen zijn dan gezond is (lijkt mij)

  8. SevenHillsAngel Says:

    hihi, klinkt toch ook wel heel gek in de oren… Helmuts oudste broer is precies 20 jaar ouder dan Helmut en 6 jaar jonger dan mijn moeder hihihi… maar om nu te denken dat iemand daarover liegt, dan ben je wel gestoord, want je hoort het wel vaker, alleen maak je het zelden mee tot je het zelf overkomt, toch?!

    oooh, ik ken de vriend van je oudste dochter niet, maar ik mag hem ook al niet, als je zoiets van je vriendin vraagt… is toch niet familie van oscar zeker… ook al zo’n rotkarakter, alleen was hij geen enigkind… alleen was het contact met zijn ouders ook niet goed, want die hebben dus hetzelfde k*tkarakter als dat hij had… (wat hoop ik dat ie ons pap daarboven met rust laat, maar zal wel niet, want heb het idee dat ons pap heel wat tranen gelaten heeft afgelopen week) …
    Maar je dochter is toch zeker wel geweest op het feest van je ouders?? en anders een enorm schuldgevoel, want was toch (lijkt mij) een van de laatste dingen die met de hele familie gevierd kon worden… pfffff… wel heftig hoor, meis.

    hij komt zichzelf vast en zeker nog wel een keer tegen, want je dochter lijkt mij toch echt niet iemand om nu iedere dag ff bij schoonmoeder langs te gaan… of wel???

  9. Jeanette Says:

    nop dochterlief was en bleef bij dr vriend op de camping en kwam dus niet opdagen op t feest. (ze zal er zelf vrede mee moeten krijgen, want ze heeft nooit meer n poging ondernomen om het uit te leggen aan mijn ouders).
    ze was een maand later wel bij de begrafenis van de nog enige zus van mijn moeder
    ik zag wel aan mijn ouders dat ze dat heel fijn vonden, maar die tante had mijn oudste nog langer niet gezien…….tja hoe je daarmee leven kan is mij een raadsel hoor.
    Ze heeft wat dat betreft t karakter van haar verwekker (mag van de kinderrechter niet biovader zeggen) alleen was hij wel altijd fam. ziek.
    Hij ging in de 3jr dat wij samen waren, altijd mee naar mijn familie, heb haar dat ook voorgehouden, zo van, je zegt wel dat je t rotkarakter van hem hebt, maar dit soort rotgeintjes flikte hij nou weer net niet/nooit niet.

    Dochterlief heeft al heel wat ruzies met haar schoonmoeder gehad, maar ja hee……hij woont daar (nog) he, dus gaat ze er toch steeds weer heen.
    Heb gezegd geen gezeur meer te willen horen over zijn ouders, want dat ze t zichzelf aandoet. En als zij vindt dat ze daar heen moet, en met ze op vakantie moet, moet ze niet tegen mij gaan zeuren over die lui.

    En wat die zwager van jou betreft, ik geloof er geen fluit van dat hij bij je paps is hoor, zo’n verrot iemand laten ze echt niet daar toe. Die zit met dezelfde sukkels te balen denk ik.
    En weet je, misschien heeft je vader er juist voor gezorgd dat hij ook naar boven moest.

    Zo hebben mijn jongste zus en ik tegen onze paps gezegd dat ie boven maar moet leren bridgen met onze broer (zijn zoon), onze tante (zijn schoonzus) en onze zwager (zijn schoonzoon) en dat ie ze de groeten moet doen en veel plezier maakt.

  10. SevenHillsAngel Says:

    ik had mijn oma voor ze overleed ook al ruim 5 maanden niet gezien, maar goed, ik kwam ook niet veel in eindhoven en gelukkig begreep mijn oma dat wel, had haar wel regelmatig aan de telefoon… moest ik het verpleeghuis bellen, zeggen dat ik de kleindochter was van en dan haalden ze mijn oma en kon ik toch kletsen met dr… Fleur zat er iedere 2wkn als ze ging logeren bij mijn ouders…
    Zo heb ik ook regelmatig contact met mijn oom en tante, maar zie ze bijna nooit, want tja… ik kan niet zomaar in de auto stappen om ff langs te gaan en als we naar eindhoven gaan, gaan we altijd naar mama… en dan blijft er geen tijd over om nog ergens anders heen te gaan… daarom hoop ik ook eigenlijk, dat ze dus niet meer zeurt dat ze met ons op vakantie wil, want als ze op vakantie gaat zonder ons, kan ik dan bij iedereen langs, snappie…

    hahaha, mijn zusje klaagde samen met dr vent over zijn ouders maar namen ze toch ook overal mee naartoe wahahaha… iets wat ik dus niet zou doen…

    diep van binnen denk ik dat je gelijk hebt, hoor, dat oscar bij de zielepieten terecht is gekomen, bij mensen die altijd wel wat te klagen hadden en dat het toch nooit goed was…
    Fleur zegt dat dus ook, exact wat jij zei ‘opa zorgt er wel voor dat oscar niet bij hem komt, want…’ Ze weet zeker dat ons pap bij haar opa berk is, bij opa theo (de vader van Joyce –> overbuurvrouw), bij Willem (mijn zwager) en bij grootoma en grootopa (laatste heeft fleur nooit gekend) is en dat ome Willem (peetoom van Helmut) en tante Marianne ook bij opa pietje zijn… wat een wijsheid voor een kind van 8 jaar hรƒยจ…

  11. Jeanette Says:

    Kinderen van 8 zijn nog onbevangen wat dat soort gevoelens betreft, waardoor ze vaker dan jou (en mij) lief is dat ze gelijk hebben.
    Ik denk dat Fleur erg gelijk heeft.

    En dat zusje van jou weet blijkbaar niet wat normaal is, als je klaagt over je schoonouders, ga je ze zeer zeker niet mee op sleeptouw nemen. Ik niet althans en dat weet manlief en dat weet schoonloeder ook wel (trol).
    Mn schoonvader wel hoor, die zou ik zo met plezier overal naar toe willen slepen.

    En wat de oudste betreft, ze zag niet alleen opa en oma niet, ze belde ze ook niet hoor, ook geen kaartje van vakantie…….niets deed mevrouw, en nou heeft ze t moeilijk. Kan amper over mn vader praten of ze wordt kwaad. Nou jammer dan, hij was wel MIJN vader en als ze dat niet aankan, is ze daar toch te laat mee.
    Ze heeft mij de afgelopen jaren al zoveel pijn gedaan door bepaalde acties van haar
    dat ik niet eens meer medelijden met haar heb, zoveel pijn doet t allemaal.
    Ik zag zelf mijn ouders ook niet zo heel vaak, sinds we hier wonen, en mn tante die in juni is overleden, zag ik nog minder, maar met die tante belde ik vaak, en met mn vader mailde ik en zo nu en dan een gek telefoontje naar mn moeder.
    Vanaf deze week wordt dat wat anders, dan ben ik “verplicht” om mijn moeder 2x te bellen omdat ik als haar kind, in t belsysteem zit. Gewoon ff ter controle of t nog gaat met dr en om zomaar wat te kletsen.
    Ga binnenkort ook wat minder werken en hopelijk kan ik dus om de dinsdag lekker een half daggie naar dr toe, zonder man en kids, dus mn mams voor mezelf.
    En heb jarenlang, toen ik daar nog in t dorp woonde, elke week met mn mams boodschappen gedaan en later hun flat schoongemaakt, dus t is niet zo dat ik ze verwaarloosde hoor als dochter ๐Ÿ˜‰

  12. SevenHillsAngel Says:

    tja, das dan dr eigen domme schuld, dat ze het moeilijk heeft… geen kaartje van de vakantie?? das toch wel de minste moeite, lijkt mij… pffff… wat een troela… En kwaad worden als jij het over je vader hebt, nou dat zou ze bij mij ook niet moeten proberen, want is toch je vader … en al zag je ze wat minder,meis sinds je verhuisd bent, contact was goed, dat heeft iedereen wel gemerkt, die jou kent!!!! en al zit je als kind in dat belsysteem, t zal misschien ook wel ter controle zijn, maar geheid dat je je het over allerlei dingetjes hebt, als je dr aan de tel hebt… En kan me wel voorstellen dat je er van gaat genieten als je gewoon tijd met je mams alleen door kan brengen… wat dat aangaat zou ik willen dat ik dat kon zeggen over de mijne, maar helaas, zover zijn we nog niet… eerst maar eens afwachten hoe het zaterdag gaat als we naar Antwerpen gaan, want das de eerste keer sinds papa er niet meer is, ik met haar alleen (en met Fleur dan) ‘n dagje weg ga…

  13. Jeanette Says:

    spannend dus a.s. zaterdag! Ik hoop en wens voor je dat het een erg gezellige dag zonder gezeur wordt ๐Ÿ˜‰ en dat je met de 3 generaties gewoon een topdaggie zult hebben!

  14. SevenHillsAngel Says:

    Nou zoals ik Fleur gisteravond en nu weer hoorde, wordt het heel gezellig, want ze gaat goed luisteren en niet zeuren… hihihi… dat zegt ze dus hรƒยจ, dus ik ga haar daar zeer zeker aan houden. Nu moet ze van mijn moeder een lijstje maken voor haarzelf voor sinterklaas, maar ik heb tegen Fleur gezegd, dat ze dat maar bij oma moet doen dan hihihi… krijg ik als antwoord dat we van oma ook een lijstje moeten maken voor Stan, maar dat heb ik gelijk afgewezen… doen we niet, want als ik een lijstje maak, moet het boekje waar het uitkomt ook mee, nee, ik wil het dit jaar anders doen… gewoon winkelen en kijken wat ik leuk vind en als me dat wat lijkt, dan koop ik het wel of oma…
    Enige waar ze zich verder druk om maakt is dat ze bang is niks te eten te krijgen als we in Antwerpen zijn wahahaha… en ik… ik moet niet vergeten op het station in Antwerpen ff bij de Spar naar binnen te gaan, want daar hebben ze lekker dingetjes voor Stan, die ze hier in NL niet hebben *lol*

  15. Jeanette Says:

    Hahahah niets te eten krijgen in Antwerpen? Dan moeten die dag de belgen net aan t staken zijn denk ik LOL
    Ben benieuwd of Fleur zaterdag nog weet wat ze je beloofd heeft de afgelopen dagen….is best moeilijk voor n kind ๐Ÿ˜‰
    En kan me voorstellen hoor dat je t niet uit n boekje wilt, gewoon lekker rondhopsen en snuffelen in leuke zaakjes voor dingetjes. Vind ik zelf ook t leukste om te doen, al is het soms wel onhandig omdat ik dan net datgene wat ik eignelijk wil hebben er niet meer is ofzo ๐Ÿ™

  16. SevenHillsAngel Says:

    Denk dat Fleur het nog wel zal weten hoor wat ze beloofd heeft, maar of ze zich ook aan die belofte houdt is het tweede natuurlijk… we zijn dinsdag met z’n 2tjes ‘t dorp ingeweest… nieuwe broek gekocht (kunnen er weer 2 weg *lol*), een shirt met lange mouwen en een sweatshirt met cappuchon, kunnen ook weer wat te kleine shirts weg hahaha… en dat ging goed… tot we dus klaar waren en we voor een brood ff bij de super naar binnen moesten, toen ging het mis… dan heeft ze dr spullen binnen en kan ze weer gaan klieren, maar nu heeft ze dus pech… ze mag de nieuwe kleren niet aan tot ze bij oma is… hihihi…

    ‘k wil sowieso ff naar het disneywinkeltje daar hahaha, want als ze hem nog hebben wil ik de knabbel&babbel met appel hihihi

  17. Jeanette Says:

    Sjonge, misschien moet je eerst maar naar de supermarkt voor je met dochterlief gaat shoppen dan ๐Ÿ˜‰ als ze dan al kliert krijgt ze nix (ofzo).
    Maar mooi hoor, dat ze dr kleren pas aan mag als ze naar oma gaat, maar toch ook wel weer zonde toch?! Daar koop je t toch niet voor, je wilt toch ook wel graag dat je dochter in leuke kleren loopt.
    Ik ben ook reuze benieuwd hoe zoonlief t volgende week er van af brengt hoor als we met zn drietjes de stad in gaan. Of hij t volhoudt zonder te klieren en te zeuren….

  18. SevenHillsAngel Says:

    Nou, het ligt al netjes opgevouwen klaar om in de tas gelegd te worden en is maar goed, dat ze het nog niet aangehad heeft, hoor, want ze kreeg gisteren een schoon shirt aan, ze gaat naar school en komt ‘zwart’ terug … maar ze heeft nu ‘nette’ kleren voor als ze met oma bij Rachida op kraamvisite gaat (ook bevallen op 7 oktober, net als Karin in het logje van vandaag), zij werd ingeleid en kind weegt meer dan 8 pond… was een zkh bevalling en is, ondanks dat ze (net als wij) op bed zou moeten blijven, gewoon alweer in de weer *lol*… moest er ff uit…

    heb dr vanochtend wel ff flink gewaarschuwd, want vind het niet normaal dat ze ‘s ochtends om 6.15 al naar beneden komt met een grote mond, dat ze niet kan slapen, terwijl de wallen nog onder de ogen te zien zijn… ze moet dus vanavond op tijd naar bed, want morgen is het vroeg dag en ‘t wordt een lange dag en ze moet zich gedragen, anders bel ik oma op om te zeggen, dat ik Fleur in Roosendaal afzet en ze dan alleen meegaat…

    hoop voor jou, dat ie zich volgende week gedraagt, als jullie met z’n 3tjes gaan shoppen!!!

Leave a Reply

Posted by SevenHillsAngel
Dated: 26th September 2008
Filled Under: Fleur, Vriendschap