Ondertussen zijn we alweer een paar jaartjes verder… is Fleur van de basisschool (zijn nu 2 weken vakantie voorbij) en gaat ze over 5 weken naar de brugklas van het Markland College hier in Zevenbergen, VMBO-t en is Stan kleuter-af, want hij gaat naar groep 3, ondanks zijn spraakachterstand/gebrek 🙂 en ondanks dat hij 23 aug. pas 6 wordt. Sinds januari dit jaar krijgt hij extra hulp in de vorm van een ‘rugzakje’, cluster II … gelukkig heeft de basisschool meegewerkt, kwamen zij met het idee voor het rugzakje, anders had hij ivm zijn PDD-NOS diagnose naar het MKD in Roosendaal gemoeten, gewoonweg halverwege het schooljaar van groep 1, omdat de muts van het GGZ in breda dat persé wilde… DUS NIET !!!
Dan had hij in maart 2011 van school gemoeten terwijl 3 maanden later de schoolvakantie zou beginnen en hij toen net echt zijn plekje op school (en in de klas) begon te vinden, nee… dat konden we hem niet aan doen. Wel is nu besloten in overleg met school, de internbegeleidster & directrice, en met de ambulante begeleidster, dat wanneer het rugzakje niet zo aanslaat als wij zouden willen hij naar Breda naar school gaat. Naar De Spreekhoorn in Breda, wat tot op heden nog niet nodig is. Hij maakt vooruitgang, maar het gaat wel heel langzaam.
Hij hoeft niet meer voor onderzoeken weg, wat ook voor hem een hele opgave was iedere keer… en waren we met hem ‘klaar’, begonnen de ‘problemen’ met Fleur… Flauwvallen zomaar uit het niks, leraar dacht dat het epilepsie was, dus via de huisarts bij een kinderarts terecht gekomen, maar het zijn de puberteitshormonen die haar parten spelen. Ook hebben we haar zelf een keuze gelaten aan het begin van t schooljaar, wat ze wilde met haar gezichtje… vanwege het komend schooljaar, want de brugklas (oftewel op de middelbare school) zijn geen lieverdjes en een stuk harder dan de basisschool. Dus afgelopen april is zij in Nijmegen geopereerd en heeft ze nu een litteken ipv een hemangioom in haar gezicht… Ons mooie meisje is nu nog mooier dan ze al was… en de beugel die ze heeft, zorgt ervoor dat ze straks ook nog eens een stralendere lach heeft dan ze al had…

zo dit was t ff in t kort !!!!

SevenHillsAngel©


Leave a Reply

Posted by SevenHillsAngel
Dated: 13th July 2012
Filled Under: Ons Gezinnetje, school, school